Πλοία και κρουαζιέρες μεταξύ Λετονίας και Σουηδίας

Παρά την πλούσια ναυτική ιστορία, υπάρχει επί του παρόντος μόνο ένα πλοίο που συνδέει τη Λετονία με τη Σουηδία. Από το Ventspils στη Λετονία, υπάρχει φέρι 2-3 φορές την ημέρα για Nynäshamn στη Σουηδία. Το Ventspils βρίσκεται περίπου 170 χιλιόμετρα (100 μίλια) δυτικά της πρωτεύουσας της Λετονίας, Ρίγα. Στη Σουηδία, το Nynäshamn βρίσκεται ακριβώς νότια της Στοκχόλμης, περίπου 50χλμ. Το πλοίο λειτουργεί 2-3 φορές την ημέρα με διανυκτέρευση πάντα διαθέσιμη. Εάν ταξιδεύετε μεταξύ Λετονίας και Σουηδίας με αυτοκίνητο ή με τα πόδια, αυτό το πλοίο είναι πιθανώς η μόνη δυνατότητα.

Χάρτης που δείχνει τα τρέχοντα πλοία μεταξύ Λετονίας και Σουηδίας
Χάρτης που δείχνει τα τρέχοντα πλοία μεταξύ Λετονίας και Σουηδίας

Εναλλακτικά δρομολόγια πλοίων

Από το 2024, οι μόνες άλλες επιλογές για να φτάσετε από τη Λετονία στη Σουηδία με αυτοκίνητο θα ήταν να ταξιδέψετε μέσω Klaipedia, Λιθουανίας στο Karlshamn της Σουηδίας ή να οδηγήσετε στο Ταλίν ή στο Paldiski (Εσθονία) και να ταξιδέψετε στη Στοκχόλμη από εκεί. Πλοία μεταξύ της πρωτεύουσας της Λετονίας της Ρίγας και της Στοκχόλμης έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν.

Γεγονότα + Αριθμοί

Ενεργά δρομολόγια πλοίων 1 (Δείτε παρακάτω)
Μεγάλοι χειριστές πορθμείων Γραμμή Stena
Διαβάσεις ανά ημέρα 1-2 διελεύσεις ανά ημέρα προς κάθε κατεύθυνση

Δρομολόγια πορθμείων

Διαδρομή Σημείωση
Ventspils προς Nynäshamn (κοντά στη Στοκχόλμη) Η μόνη τρέχουσα ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ Λετονίας και Σουηδίας. Λειτουργεί από Stena Line με 2-3 αναχωρήσεις την ημέρα προς κάθε κατεύθυνση, ανάλογα με την εποχή. Το Nynäshamn βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Στοκχόλμης.

Διαχειριστές πορθμείων

Η Stena Line είναι ο μοναδικός φορέας εκμετάλλευσης πορθμείων εκτός Λετονίας. Η Stena Line είναι μια μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία με τεράστια ποικιλία σε πλοία και εμπειρίες επί του σκάφους. Δεν θα έχετε τόσες πολλές δραστηριότητες εν πλω, όπως εταιρείες εκμετάλλευσης πορθμείων από τη Φινλανδία και την Εσθονία, ωστόσο θα εξακολουθεί να είναι κατάλληλο.


Άλλα δρομολόγια φέρι της Βαλτικής


Εύρεση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για τα δρομολόγια που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα απευθείας με τη FerryScan! Θα σας βοηθήσουμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας κράτησης.

Αναζήτηση ταξιδιών εδώ
Λογότυπο FerryScan
Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα