Πλοία και κρουαζιέρες μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας

Από τη Φινλανδία στη Σουηδία, υπάρχουν πολλές επιλογές πλοίων. Αυτές οι δύο χώρες συνδέονται καλά στη Βαλτική Θάλασσα. Η κυκλοφορία ρέει γενικά από το Ελσίνκι και το Τούρκου προς τη Στοκχόλμη, με τα πορθμεία να σταματούν για λίγο στο Åland, την αυτόνομη επαρχία του αρχιπελάγους της Φινλανδίας. Υπάρχει επίσης μια σύνδεση στον κόλπο της Βοθνίας, που συνδέει τη Vaasa στη Φινλανδία με την Umeå στη Σουηδία. Οι εταιρείες που εκτελούν αυτές τις διαδρομές περιλαμβάνουν Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline και Finnlines. Τα πλοία σε αυτή τη διαδρομή, όπως και σε μεγάλο μέρος της Βαλτικής Θάλασσας, στην πραγματικότητα μοιάζουν περισσότερο με κρουαζιερόπλοια.

Σημαντικά δρομολόγια φέρι μεταξύ Φινλανδίας στα δεξιά και Σουηδίας στα αριστερά. Αυτή η περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας ταξιδεύει συχνά.
Σημαντικά δρομολόγια φέρι μεταξύ Φινλανδίας στα δεξιά και Σουηδίας στα αριστερά. Αυτή η περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας ταξιδεύει συχνά.

Γεγονότα + Αριθμοί

Ενεργά δρομολόγια πλοίων 7+ (Δείτε παρακάτω)
Μεγάλοι χειριστές πορθμείων 5 - Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline, Finnlines, Stena Line (Δείτε παρακάτω)
Διαβάσεις ανά ημέρα 15+

Δρομολόγια πορθμείων

Διαδρομή Σημείωση
Ελσίνκι προς Στοκχόλμη μέσω Νήσων Åland Δύο καθημερινά πλοία προς κάθε κατεύθυνση κάνουν τη διέλευση μεταξύ Ελσίνκι και Στοκχόλμης, που εκτελούνται από την Tallink-Silja και τη Viking Line. Καθένας σταματά στο Åland για λίγα λεπτά στη μέση της νύχτας και ο καθένας αναχωρεί από το Ελσίνκι το βράδυ, φτάνοντας στη Στοκχόλμη το επόμενο πρωί.
Τούρκου προς Στοκχόλμη μέσω Νήσων Åland Πολλαπλά καθημερινά πλοία συνδέουν το Τούρκου με τη Στοκχόλμη, μέσω των νησιών Åland. Αυτή η διαδρομή εξυπηρετείται από τη Viking Line και την Tallink-Silja, και από το Naantali (πολύ κοντά στο Turku) από τη Finnlines.
Hanko προς Στοκχόλμη (Nynäshamn) Από το 2022, η Stena Line ξεκίνησε ένα δρομολόγιο από το Hanko της Φινλανδίας προς τη Στοκχόλμη (Nynäsham). Αυτή η διαδρομή είναι προς το παρόν για επιβάτες που ταξιδεύουν μόνο με οχήματα. Το Hanko βρίσκεται 130 χιλιόμετρα από το Ελσίνκι και το Nynäshamn είναι μέρος της ευρύτερης περιοχής της Στοκχόλμης (περίπου 60 χιλιόμετρα νότια του κέντρου).
Vaasa προς Umeå Η πιο βόρεια υπηρεσία πορθμείων στον κόσμο εκτελείται από τη Wasaline, συνδέοντας τη Vaasa στη Φινλανδία με την Umeå στη Σουηδία, μέσω του κόλπου της Βοθνίας.
Eckerö προς/από Grisslehamn Λειτουργεί από την Eckerölinjen, τη μοναδική της διαδρομή
Långnäs/Mariehamn προς/από Στοκχόλμη Οι μεγαλύτερες και πιο συχνές ακτοπλοϊκές εταιρείες από το Åland ελλιμενίζονται στα λιμάνια Långnäs και Mariehamn. Μπορείτε να πάρετε φέρι από αυτά τα λιμάνια σε πολλά σημεία κοντά στη Στοκχόλμη, όπως: Kapellskär, Stadsgården και Värtahamnen.
Πλοία από/προς τη Σουηδία και την ηπειρωτική Φινλανδία αναχωρούν από τα λιμάνια Mariehamn, Eckerö και Långnäs. Σημειώστε ότι τα πορθμεία εντός του Åland δεν εμφανίζονται.
Πλοία από/προς τη Σουηδία και την ηπειρωτική Φινλανδία αναχωρούν από τα λιμάνια Mariehamn, Eckerö και Långnäs. Σημειώστε ότι τα πορθμεία εντός του Åland δεν εμφανίζονται.
Αναχώρηση από Στοκχόλμη με πλοίο.
Αναχώρηση από Στοκχόλμη με πλοίο.

Διαχειριστές πορθμείων

Μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας, θα βρείτε μεγαλύτερες εταιρείες πλοίων με μεγάλα πλοία. Τα σκάφη που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Ελσίνκι και Στοκχόλμης, καθώς και Τούρκου και Στοκχόλμης, είναι από τα μεγαλύτερα επιβατηγά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα. Η Viking Line και η Tallink Silja είναι οι ηγέτες σε αυτόν τον χώρο, ωστόσο οι άλλοι χειριστές -- Wasaline, Eckerölinjen και Finnlines -- έχουν επίσης τα πλεονεκτήματά τους.


Άλλα δρομολόγια φέρι της Βαλτικής


Εύρεση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για τα δρομολόγια που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα απευθείας με τη FerryScan! Θα σας βοηθήσουμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας κράτησης.

Αναζήτηση ταξιδιών εδώ
Λογότυπο FerryScan
Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα