Πλοία και κρουαζιέρες μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας

Πολλά πλοία διασχίζουν τη Βαλτική Θάλασσα μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας, καθιστώντας την ένα από τα πιο πολυσύχναστα θαλάσσια τμήματα στον κόσμο. Η κύρια διαδρομή, που συνδέει το Ελσίνκι με το Ταλίν, είναι μία από τις μεγαλύτερες στη Βαλτική Θάλασσα και σίγουρα η μεγαλύτερη μεταξύ των δύο χωρών. Είναι επίσης δυνατό να διασχίσετε μεταξύ Ταλίν και Mariehamn (νησιά Åland). Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν τρεις εταιρείες εκμετάλλευσης πορθμείων που πραγματοποιούν τη διέλευση μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας, καθεμία από τις οποίες προσφέρει κάτι διαφορετικό για τον επιβάτη.

Σημαντικά δρομολόγια πλοίων μεταξύ Φινλανδίας (παραπάνω) και Εσθονίας (κάτω). Αυτή η περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες στον κόσμο, με πολλές επιβατικές οχηματαγωγές που συνδέουν και τις δύο πρωτεύουσες.
Σημαντικά δρομολόγια πλοίων μεταξύ Φινλανδίας (παραπάνω) και Εσθονίας (κάτω). Αυτή η περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες στον κόσμο, με πολλές επιβατικές οχηματαγωγές που συνδέουν και τις δύο πρωτεύουσες.

Γεγονότα + Αριθμοί

Ενεργά δρομολόγια πλοίων 2 (Δείτε παρακάτω)
Μεγάλοι χειριστές πορθμείων 3 - Viking Line, Tallink-Silja, Eckerö Line (Δείτε παρακάτω)
Διαβάσεις ανά ημέρα 20+

Δρομολόγια πορθμείων

Η πιο δημοφιλής διαδρομή, μακράν, από τη Φινλανδία προς την Εσθονία συνδέει τις πρωτεύουσες, το Ελσίνκι και το Ταλίν. Είναι συνήθως πιο πρακτικό να παίρνετε πλοίο από το να πετάτε μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας και υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε.

Διαδρομή Σημείωση
Mariehamn και Långnäs στο Ταλίν Το Ταλίν συνδέεται με τα νησιά Åland στη Φινλανδία μέσω φέρι για τη Στοκχόλμη. Τα φέρι για Στοκχόλμη κάνουν στάση στα νησιά Åland πριν συνεχίσουν για Στοκχόλμη. Εάν το πλοίο σταματήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα είναι στο Mariehamn, διαφορετικά το Långnäs χρησιμοποιείται το βράδυ. Αυτά τα πλοία εκτελούνται σπάνια από την Tallink-Silja και τη Viking Line, ανάλογα με την εποχή.
Ελσίνκι προς Ταλίν Το πιο δημοφιλές ακτοπλοϊκό δρομολόγιο στη Βαλτική Θάλασσα, με σχεδόν ωριαίες αναχωρήσεις το καλοκαίρι. Λειτουργεί από τις Viking Line, Tallink-Silja και Eckerö Line.
Ελσίνκι (Vuosaari) προς Ταλίν (Muuga) - Μόνο φορτίο Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, μπορείτε να ταξιδέψετε από ξεχωριστά λιμάνια μόνο για φορτίο στο Ελσίνκι και στο Ταλίν, επιτρέποντας στους οδηγούς να παρακάμψουν τα κέντρα των πόλεων. Αυτά τα πορθμεία μόνο για φορτίο εκμεταλλεύονται τα Tallink-Silja και Eckerö Line (που διατίθενται στο εμπόριο ως Finbo Cargo).
Χάνκο προς ΠαλντίσκιΔιακόπηκε Παλαιότερα λειτουργούσε από την DFDS Seaways για εμπορευματικές μεταφορές, αν και σταμάτησε να λειτουργεί από το 2022.
Κοιτάζοντας στο κέντρο της πόλης του Ταλίν από το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι του.
Κοιτάζοντας στο κέντρο της πόλης του Ταλίν από το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι του.

Διαχειριστές πορθμείων

Υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφοροποίηση στους φορείς εκμετάλλευσης πορθμείων μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας. Υπάρχει κάτι εκεί για όλους. Για τους πεζούς επιβάτες, θα βρείτε τα Eckerö Line, Viking Line και Tallink Silja να είναι κατάλληλα, με μεγάλα σύγχρονα πλοία. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, η Eckerö Line έχει γενικά τους φθηνότερους ναύλους της ημέρας ή της ημέρας, αν και μπορείτε να βρείτε προσφορές από οποιονδήποτε πάροχο. Εάν ταξιδεύετε συχνά μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας, μπορείτε να γίνετε μέλος της λέσχης αφοσίωσης κάθε χειριστή και να λαμβάνετε συχνά γελοία φθηνά εισιτήρια (π.χ. 1 ευρώ μετ' επιστροφής).

Για τους οδηγούς φορτίου και όσους ταξιδεύουν με οχήματα, μπορεί να προτιμάται η διέλευση DFDS μεταξύ Hanko και Paldiski επειδή είναι μάλλον μικρές πόλεις και υπάρχει λιγότερη συμφόρηση και τουριστική κίνηση. Επίσης, από το Ελσίνκι Vuosaari, η Tallink-Silja και η Eckerö Line (Finbo Cargo) προσφέρουν ένα φορτηγό πλοίο προς το λιμάνι Muuga του Ταλίν. Αυτά τα λιμάνια βρίσκονται έξω από το κέντρο της πόλης και είναι πιο εύκολα προσβάσιμα από τα κεντρικά λιμάνια.


Άλλα δρομολόγια φέρι της Βαλτικής


Εύρεση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για τα δρομολόγια που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα απευθείας με τη FerryScan! Θα σας βοηθήσουμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας κράτησης.

Αναζήτηση ταξιδιών εδώ
Λογότυπο FerryScan
Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα