Viking Line ferry approaching Åland islands.

Κατάλογος φορέων εκμετάλλευσης πορθμείων στη Βαλτική Θάλασσα

Υπάρχουν τουλάχιστον 12 ακτοπλοϊκές εταιρείες στη Βαλτική Θάλασσα που προσφέρουν μεταφορά επιβατών και οχημάτων. Υπάρχουν πολλά δρομολόγια στη Βαλτική Θάλασσα και πολλές εταιρείες που εξυπηρετούν αυτές. Μια μοναδική πτυχή της Βαλτικής Θάλασσας είναι ότι οι μικρότεροι αερομεταφορείς μπορούν να ανταγωνιστούν τους μεγαλύτερους σε ορισμένες διαδρομές.

Δείτε επίσης την προηγούμενη ανάρτησή μας στο ιστολόγιο για αυτό το θέμα

Τελευταία ενημέρωση 2023-06-08

DFDS Seaways


Η DFDS Seaways, με έδρα την Κοπεγχάγη της Δανίας, είναι μια αξιόπιστη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων που ειδικεύεται στα δρομολόγια της Βαλτικής Θάλασσας. Με ισχυρή παρουσία στην περιοχή, η DFDS Seaways συνδέει μεγάλες πόλεις μέσω των καθιερωμένων διαδρομών τους. Οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν μεταξύ Κοπεγχάγης και Όσλο, Frederikshavn και Όσλο, Karlshamn και Klaipėda, Kiel και Klaipėda, καθώς και Στοκχόλμη και Paldiski. Για τη διευκόλυνση αυτών των ταξιδιών, η DFDS Seaways διαχειρίζεται ένα στόλο πλοίων προσαρμοσμένο στις διαδρομές της Βαλτικής Θάλασσας. Οι Crown Seaways, Pearl Seaways, Aura Seaways, Luna Seaways, Victoria Seaways, Athena Seaways, Optima Seaways, Sirena Seaways και Patria Seaways προσφέρουν σύγχρονες ανέσεις, άνετες καμπίνες και μια σειρά από επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Ενώ η DFDS Seaways επεκτείνει τις δραστηριότητές της πέρα από τη Βαλτική Θάλασσα, η εστίασή της σε αυτήν την περιοχή εξασφαλίζει μια αξιόπιστη και ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία για όσους εξερευνούν τα παράκτια πετράδια και τις ζωντανές πόλεις της περιοχής της Βαλτικής Θάλασσας.

Λογότυπο του DFDS Seaways

Διαβάστε περισσότερα

Eckerö Line


Η Eckerö Line (δεν πρέπει να συγχέεται με την Eckerölinjen) είναι μια ακτοπλοϊκή εταιρεία με έδρα το Ελσίνκι. Οι κύριες διαδρομές τους συνδέουν το Ελσίνκι με το Ταλίν, παρέχοντας ένα δημοφιλές και αποτελεσματικό μέσο μεταφοράς μεταξύ των δύο πρωτευουσών. Παρά το σχετικά μικρό μέγεθος της Eckerö Line, εξακολουθεί να παραμένει μια σταθερή και προσιτή σύνδεση μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν. Στη γραμμή Ελσίνκι - Ταλίν εκτελεί το M/S Finlandia, ένα άρτια εξοπλισμένο κρουαζιερόπλοιο που εξασφαλίζει άνετο και ευχάριστο ταξίδι στους επιβάτες. Προσφέρει μια σειρά από ανέσεις, όπως άνετες καμπίνες, επιλογές για φαγητό και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας. Επιπλέον, η Eckerö Line εκμεταλλεύεται το πλοίο Finbo Cargo στο δρομολόγιο Vuosaari - Muuga, ειδικά για επιβάτες που ταξιδεύουν με οχήματα. Αυτή η υπηρεσία επιτρέπει την εύκολη μεταφορά οχημάτων μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν, αποφεύγοντας τα πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων κάθε πρωτεύουσας.

Λογότυπο του Eckerö Line

Διαβάστε περισσότερα

Eckerö Linjen


Η Eckerö Linjen (δεν πρέπει να συγχέεται με την Eckerö Line) είναι μια ακτοπλοϊκή εταιρεία με έδρα την Åland που προσφέρει ένα μόνο πλοίο μεταξύ Eckerö (Åland) και Grisslehamn (Σουηδία).

Λογότυπο του Eckerö Linjen

Διαβάστε περισσότερα

Finnlines


Η Finnlines, θυγατρική του ιταλικού Ομίλου Grimaldi, είναι μια εξέχουσα εταιρεία εκμετάλλευσης κρουαζιερόπλοιων με έδρα το Ελσίνκι της Φινλανδίας. Με έναν ποικίλο στόλο πλοίων, η Finnlines προσφέρει πολλά δρομολόγια εντός της περιοχής της Βαλτικής Θάλασσας, συνδέοντας διάφορους προορισμούς. Οι τρέχουσες διαδρομές τους περιλαμβάνουν το Ελσίνκι προς το Lübeck (Travemünde), το Turku (Naantali) προς τη Στοκχόλμη (Kapellskär) μέσω Åland και το Malmö στο Lübeck (Travemünde). Αυτά τα δρομολόγια παρέχουν βολικές και αποτελεσματικές επιλογές μεταφοράς για επιβάτες που ταξιδεύουν μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας, Γερμανίας και Åland. Συγκεκριμένα, η Finnlines είναι η μόνη εταιρεία που συνδέει το Ελσίνκι με τη Γερμανία με επιβατηγό οχηματαγωγό. Η Finnlines εκμεταλλεύεται μια σειρά πλοίων σε αυτές τις διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων των Finnlady, Finnmaid, Finnstar, Finnfellow, Finnswan, Finnpartner, Finntrader, Finnclipper, Finnsirius, Cruise Smeralda και Europalink. Κάθε πλοίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονες ανέσεις, άνετες καμπίνες και υπηρεσίες επί του σκάφους για να εξασφαλίσει μια ευχάριστη και ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Λογότυπο του Finnlines

Διαβάστε περισσότερα

Gotland Alandia Cruises


Η Gotland Alandia Cruises είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Viking Line και της Gotlandsbolaget, η οποία ξεκίνησε το 2023, προσφέροντας ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ του σουηδικού νησιού Gotland (Visby), της Στοκχόλμης και των φινλανδικών νησιών Åland. Η εταιρεία λειτουργεί το Birka Gotland, ένα καλά εξοπλισμένο κρουαζιερόπλοιο που παρέχει στους επιβάτες μια άνετη και ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα

Polferries


Η Polferries είναι μια κρατική πολωνική εταιρεία πορθμείων που εκμεταλλεύεται επιβατηγά πορθμεία στη Βαλτική Θάλασσα. Η Polferries εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Πολωνίας και Σουηδίας, συμπεριλαμβανομένων των Świnoujście προς Ystad και Gdańsk προς Nynäshamn. Αυτά τα δρομολόγια παρέχουν βολικές επιλογές μεταφοράς για επιβάτες που ταξιδεύουν μεταξύ Πολωνίας και Σουηδίας. Η Polferries εκμεταλλεύεται ένα στόλο πλοίων σε αυτές τις διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων των Baltivia, Cracovia, Mazovia και Skania. Αυτά τα πλοία προσφέρουν άνετες καμπίνες, επιλογές για φαγητό και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας για να εξασφαλίσουν μια ευχάριστη και ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Λογότυπο του Polferries

Διαβάστε περισσότερα

St. Peter Line


Η γραμμή St. Peter Line εκτελούσε παλαιότερα μια κυκλική διαδρομή μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, κυρίως συνδέοντας τη Φινλανδία (Ελσίνκι) με τη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη) και ήταν μια από τις λίγες επιλογές για πρόσβαση "χωρίς βίζα" (72 ώρες) στη Ρωσία από την Ευρώπη. Από το 2021, η εταιρεία σταμάτησε τη λειτουργία της.

Λογότυπο του St. Peter Line

Διαβάστε περισσότερα

Stena Line


Η Stena Line είναι μια εξέχουσα εταιρεία εκμετάλλευσης κρουαζιερόπλοιων με έδρα το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Με ισχυρή παρουσία στη Βαλτική Θάλασσα, η Stena Line εκτελεί μια σειρά δρομολογίων που συνδέουν διάφορους προορισμούς στην περιοχή. Οι τρέχουσες διαδρομές τους στη Βαλτική Θάλασσα περιλαμβάνουν Frederikshavn προς Γκέτεμποργκ, Στοκχόλμη (Nynäshamn) προς Ventspils, Hanko προς Στοκχόλμη, Grenaa προς Halmstad, Kiel προς Gothenburg, Karlskrona προς Gdynia, Trelleborg προς Rostock και Lübeck (Travemünde) προς Liepāja. Αυτά τα δρομολόγια παρέχουν στους επιβάτες βολικές επιλογές μεταφοράς για να εξερευνήσουν την περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. Ενώ η Stena Line δραστηριοποιείται πέρα από τη Βαλτική Θάλασσα, η εστίασή τους σε αυτήν την περιοχή τους επιτρέπει να παρέχουν αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες πορθμείων, συνδέοντας τους επιβάτες στους επιθυμητούς προορισμούς τους με άνεση και άνεση.

Λογότυπο του Stena Line

Διαβάστε περισσότερα

TT-Line


Η TT-Line είναι σημαντικός παίκτης στη Νότια Βαλτική, συνδέοντας τη Γερμανία με την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Σουηδία σε υψηλές συχνότητες.

Λογότυπο του TT-Line

Διαβάστε περισσότερα

Tallink Silja


Το Tallink-Silja είναι ένας εξέχων φορέας εκμετάλλευσης κρουαζιερόπλοιων στη Βαλτική Θάλασσα, που προσφέρει μια σειρά δρομολογίων που συνδέουν τη Στοκχόλμη, το Ταλίν, το Τούρκου και το Ελσίνκι, με στάσεις στο Åland στη διαδρομή. Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν γραφικά ταξίδια εξερευνώντας αυτούς τους ζωντανούς προορισμούς. Ο τρέχων στόλος του Tallink-Silja αποτελείται από τα Star, Megastar, Silja Europa, Silja Symphony, Silja Serenade, Galaxy, Baltic Princess, Romantika, Isabelle, Baltic Queen, Victoria I, Sailor, Regal Star, Sea Wind και MyStar. Αυτά τα πλοία παρέχουν στους επιβάτες άνετα καταλύματα, επιλογές για φαγητό, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Ενώ το Tallink-Silja μπορεί να μην είναι πάντα η πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή, το πρόσθετο κόστος συχνά αξίζει τον κόπο λαμβάνοντας υπόψη την ποιοτική υπηρεσία και τις ανέσεις που παρέχουν. Οι ταξιδιώτες μπορούν να περιμένουν αξιόπιστες και ευχάριστες υπηρεσίες πορθμείων, καθιστώντας το Tallink-Silja μια προτιμώμενη επιλογή για τα περάσματα στη Βαλτική Θάλασσα.

Λογότυπο του Tallink Silja

Διαβάστε περισσότερα

Viking Line


Η Viking Line είναι μια πολύ γνωστή εταιρεία κρουαζιερόπλοιων με έδρα το Mariehamn, στα νησιά Åland, στη Φινλανδία. Προσφέρουν μια ποικιλία διαδρομών εντός της περιοχής της Βαλτικής Θάλασσας, συνδέοντας τη Στοκχόλμη, το Ταλίν, το Τούρκου και το Ελσίνκι, συχνά με στάσεις στο Åland. Σε αυτές τις διαδρομές λειτουργούν τα πλοία τους, συμπεριλαμβανομένων των Viking Cinderella, Viking Grace, Gabriella, Viking XPRS και η νέα προσθήκη, Viking Glory. Αυτά τα πλοία παρέχουν στους επιβάτες άνετες καμπίνες, επιλογές για φαγητό, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και μια ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία. Η Viking Line αναγνωρίζεται για τη δέσμευσή της για ποιοτικές υπηρεσίες και ευχάριστα ταξίδια. Η Viking Line προσφέρει βολικές και αξιόπιστες υπηρεσίες πορθμείων, επιτρέποντας στους επιβάτες να εξερευνήσουν την εκπληκτική περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας με ευκολία και άνεση.

Λογότυπο του Viking Line

Διαβάστε περισσότερα

Wasaline


Η Wasaline εκμεταλλεύεται το βορειότερο επιβατηγό οχηματαγωγό στον κόσμο, συνδέοντας το Vaasa της Φινλανδίας με το Umeå στη Σουηδία. Προσφέρουν μια μοναδική επιλογή επί του πλοίου σε σύγκριση με άλλες εταιρείες εκμετάλλευσης πορθμείων της Βαλτικής και μπορεί να είναι μια καλή επιλογή που συνδέει την κεντρική Φινλανδία με τη Σουηδία.

Λογότυπο του Wasaline

Διαβάστε περισσότερα

Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα