Το πιο γρήγορο πλοίο από το Ελσίνκι στο Ταλίν

Τελευταία ενημέρωση


Ο πιο πρακτικός δρόμος μεταξύ Ελσίνκι Φινλανδίας και Ταλίν Εσθονίας, είναι με το πλοίο της Βαλτικής Θάλασσας. Η πτήση είναι τεχνικά πιο γρήγορη (πτήση 30 λεπτών), αλλά είναι πιο ακριβή και δεν εξοικονομείτε τόσο χρόνο όταν λαμβάνετε υπόψη τον χρόνο για να ταξιδέψετε από και προς το αεροδρόμιο, καθώς και να περάσετε από την ασφάλεια, να περιμένετε τις αποσκευές σας κ.λπ. προτιμώνται για αυτό το ταξίδι επειδή είναι πολύ πιο άνετα. Αυτές τις μέρες έχετε τρεις επιλογές για να διασχίσετε τη Βαλτική Θάλασσα με πλοίο που έχουν παρόμοια ταχύτητα:

The distance between Helsinki and Tallinn is about 80km, making it a short journey on a ferry.
The distance between Helsinki and Tallinn is about 80km, making it a short journey on a ferry.

Επιλογή 1: Viking Line - M/S Viking XPRS

Διάρκεια 2:15 έως 2:30
Αναχωρήσεις ανά ημέρα 2-3
Λιμάνι του Ελσίνκι Καταγιανόκκα
Λιμάνι του Ταλίν Reisiterminal D

Το πλοίο Viking Line XPRS πραγματοποιεί το ταξίδι από το Ελσίνκι στο Ταλίν σε 2 ώρες 15 λεπτά έως δύο ώρες 30 λεπτά, ανάλογα με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Δεν είναι αυστηρά το γρηγορότερο πλοίο μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν, ωστόσο ο τερματικός σταθμός Katajanokka είναι αρκετά κοντά στο κέντρο της πόλης του Ελσίνκι, καθιστώντας το πιο βολικό να φτάσετε από το Δυτικό Λιμάνι (στο Jätkäsaari) κατά τη γνώμη σας. Ο τερματικός σταθμός Katajanokka βρίσκεται δίπλα σε μια στάση του τραμ και ούτως ή άλλως απέχει 15-20 λεπτά με τα πόδια από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Επιλογή 2: Γραμμή Eckerö - M/S Finlandia

Διάρκεια 2:15
Αναχωρήσεις ανά ημέρα 2-3
Λιμάνι του Ελσίνκι West Harbor Terminal 2
Λιμάνι του Ταλίν Reisiterminal D

Το M/S Finlandia της Eckerö Line πραγματοποιεί το ταξίδι μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν σε 2 ώρες και 15 λεπτά, με πολλαπλές αναχωρήσεις κάθε μέρα. Από το Ελσίνκι το πλοίο αναχωρεί από το Δυτικό Λιμάνι στο Jätkäsaari, το οποίο μπορεί να πάρει επιπλέον χρόνο για να φτάσει (σε σύγκριση με το Katajanokka ή το South Harbor). Μπορείτε συχνά να βρείτε ακτοπλοϊκά εισιτήρια τελευταίας στιγμής για Ταλίν σε λογικές τιμές με την Eckerö Line, γεγονός που το καθιστά ένα από τα αγαπημένα μας εισιτήρια στο Ελσίνκι.

Επιλογή 3: Tallink-Silja Line - Star and Megastar

Διάρκεια 2:00
Αναχωρήσεις ανά ημέρα 2-3
Λιμάνι του Ελσίνκι West Harbor Terminal 2
Λιμάνι του Ταλίν Reisiterminal D

Τα πλοία Star και Megastar από το Tallink-Silja είναι τα ταχύτερα πλοία σε τρέχουσα λειτουργία μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν. Ολοκληρώνουν το ταξίδι πολλές φορές την ημέρα μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν σε μόλις δύο ώρες.

Επιλογή 4: Helsinki Vuosaari - Tallinn Muuga (Μόνο οχήματα)

Διάρκεια 2:45 έως 4:00
Αναχωρήσεις ανά ημέρα 5-8
Λιμάνι του Ελσίνκι Βουοσάαρι
Λιμάνι του Ταλίν Muuga

Η Tallink-Silja και η Finbo Cargo εκμεταλλεύονται επίσης ένα ελάχιστα γνωστό πλοίο μεταξύ Ελσίνκι (Vuosaari) και Ταλίν (Muuga). Το πλοίο είναι μόνο για όσους ταξιδεύουν με οχήματα. Δεδομένου ότι το πλοίο αναχωρεί από λιμάνια πολύ έξω από το κέντρο της πόλης κάθε τόπου, μπορεί να είναι πιο γρήγορο για όσους ταξιδεύουν με όχημα, ειδικά φορτηγά.


Σε γενικές γραμμές, και οι τρεις επιλογές που περιγράφονται εδώ είναι τα ταχύτερα πλοία μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν. Το Star και το Megastar κερδίζουν κατά 15 λεπτά, αλλά αυτό είναι ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Υπάρχουν πιο χαλαρά πλοία μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν που μπορούν να διαρκέσουν 3-4 ώρες, αλλά δεν υπάρχει μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τα άλλα (εκτός εάν κάνετε μια ολονύχτια κρουαζιέρα ή θέλετε ένα μεγαλύτερο, πιο ευρύχωρο πλοίο). Όταν έρχονται στο Ελσίνκι από την Αγία Πετρούπολη και τη Στοκχόλμη, ορισμένοι χειριστές (π.χ. Viking Line, Tallink-Silja και St. Peter Line) χρησιμοποιούν αυτά τα μεγαλύτερα πλοία για να κάνουν ένα γρήγορο ταξίδι στο Ταλίν και πίσω, πριν επιστρέψουν στην Αγία Πετρούπολη ή τη Στοκχόλμη.

Πριν από το 2018, ήταν δυνατό να πάτε από το Ελσίνκι στο Ταλίν σε 1 ώρα και 40 λεπτά χρησιμοποιώντας το εσθονικό φέρι Linda Line, που ήταν η προτιμώμενη μέθοδος για πολλούς, καθώς μπορούσατε να φτάσετε ακριβώς πριν από την αναχώρηση του σκάφους, και ήταν μόνο στο South Harbor . Αυτό, ωστόσο, δεν είναι πλέον δυνατό, επειδή η Linda Lina έχει κάνει κοιλιά το 2018.

checkPro Tip 1

Εάν είστε τουρίστας, θα συνιστούσαμε να μην πάρετε ένα από αυτά τα φέρι μποτ τα βράδια της Παρασκευής, επειδή θα συναντήσετε πολλούς μεθυσμένους Φινλανδούς, Εσθονούς και Ρώσους που επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά την εργάσιμη εβδομάδα. Θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό αν είστε στο καραόκε.

checkPro Tip 2

Για σύντομα ταξίδια με φέρι, όπως από το Ελσίνκι στο Ταλίν, το εισιτήριό σας δεν σας προσφέρει πραγματικά θέση στο πλοίο. Υπάρχουν περιορισμένες διαθέσιμες ανοιχτές θέσεις και, αν καθυστερήσετε, μπορεί να καταλήξετε να καθίσετε σε ένα διάδρομο ή σκάλα για δύο ώρες. Όταν επιβιβαστείτε, βρείτε αμέσως κάποιο μέρος για να καθίσετε και τοποθετήστε τα υπάρχοντά σας εκεί.

Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα