Το πιο γρήγορο πλοίο από το Τούρκου στη Στοκχόλμη

Τελευταία ενημέρωση


Το Τούρκου και η σουηδική πρωτεύουσα της Στοκχόλμης χωρίζονται μόνο από περίπου 250 χιλιόμετρα από τη Βαλτική Θάλασσα. Σε όλη σχεδόν την απόσταση μεταξύ αυτών των δύο πόλεων εκτείνεται ένα μεγάλο αρχιπέλαγος όπου βρίσκονται τα νησιά Åland. Ένα πλοίο μεταξύ Τούρκου και Στοκχόλμης κάνει ένα υπέροχο ταξίδι γιατί το αρχιπέλαγος είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Βαλτικής Θάλασσας. Το ταξίδι με το πλοίο είναι επίσης λογικό για τους οδηγούς που πηγαίνουν μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας, επειδή εξοικονομεί σημαντικό χρόνο. Από το Τούρκου, μπορείτε να πάτε για ύπνο και ξύπνημα στη Στοκχόλμη, ενώ η οδήγηση γύρω από τον κόλπο της Βοθνίας είναι περίπου 1800 χιλιόμετρα.

Το Τούρκου και η Στοκχόλμη χωρίζονται από 250 χιλιόμετρα αρχιπελάγους.
Το Τούρκου και η Στοκχόλμη χωρίζονται από 250 χιλιόμετρα αρχιπελάγους.

Περίπου μία ώρα, οι αναχωρήσεις της Finnlines δύο φορές την ημέρα μεταξύ Naantali (Turku) και Kapellskär (Στοκχόλμη) είναι οι ταχύτερες. Το πιο γρήγορο είναι φυσικά διαφορετικό για τους πεζούς επιβάτες από εκείνους με οχήματα. Εάν προσπαθείτε να πάτε στο κέντρο της Στοκχόλμης χωρίς όχημα, είναι λογικό να ελέγξετε τη γραμμή Viking ή Tallink Silja. Ωστόσο, εάν ο τελικός προορισμός σας δεν είναι το κέντρο της πόλης της Στοκχόλμης, ίσως είναι πιο λογικό να πάτε με το Finnlines επειδή η φόρτωση/εκφόρτωση από τη Στοκχόλμη δεν θα είναι πρόβλημα λόγω της θέσης του λιμανιού έξω από το κέντρο.

Λιμάνια της Στοκχόλμης

Η Στοκχόλμη διαθέτει τουλάχιστον πέντε διαφορετικά λιμάνια επιβατών για την κυκλοφορία πορθμείων. Για δρομολόγια επιβατηγών πορθμείων μεταξύ Τούρκου και Στοκχόλμης, χρησιμοποιούνται επί του παρόντος μόνο τρία. Λίγο βόρεια της ίδιας της Στοκχόλμης βρίσκεται το Kapellskär που χρησιμοποιεί η Finnlines. Μέσα στην πόλη έχετε επίσης το Stadsgården που χρησιμοποιείται από τη Viking Line και το Värtahamnen που χρησιμοποιείται από την Tallink-Silja.

Λιμάνια του Τούρκου

Το ίδιο το Τούρκου έχει ένα λιμάνι για την κυκλοφορία επιβατηγών πορθμείων, ωστόσο η κοντινή πόλη Naantali, μόλις 14 χιλιόμετρα μακριά, έχει επίσης κάποια κίνηση με φέρι. Στη FerryScan προσθέτουμε το Naantali στις αναζητήσεις για Turku επειδή είναι ουσιαστικά συνδεδεμένο με το Turku, με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων προς το κέντρο της πόλης.

Επιλογή 1: Finnlines - Finnswan + Finnfellow

Χειριστής Λογότυπο του Finnlines
Διάρκεια 8-9 Ώρες
Αναχωρήσεις ανά ημέρα 2
Λιμάνι Turku Naantali
Λιμάνι Στοκχόλμης Kapellskär
Στοπ(εις) Långnäs (Άλαντ)

Η Finnlines έχει μια διαδρομή δύο φορές την ημέρα μεταξύ Τούρκου και Στοκχόλμης, μέσω των νησιών Åland. Τα πλοία τους Finnswan και Finnfellow αναχωρούν από το Kapellskär στη Στοκχόλμη και κάνουν μια στάση στο Långnäs (Åland) πριν συνεχίσουν για το Naantali (Turku). Δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση για αυτήν τη διαδρομή, εκτός εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή ποδήλατο. Το λιμάνι Kapellskär απέχει αρκετά από τη Στοκχόλμη, ωστόσο βοηθά στην αποφυγή κίνησης από την ίδια την πόλη.

Επιλογή 2: Viking Line - Amorella + Viking Grace

Χειριστής Λογότυπο του Viking Line
Διάρκεια 10-11 ώρες
Αναχωρήσεις ανά ημέρα 2
Λιμάνι Turku Λιμάνι Turku
Λιμάνι Στοκχόλμης Stadsgården
Στοπ(εις) Mariehamn/Långnäs (Åland, χρησιμοποιεί Långnäs τη νύχτα)

Η Viking Line παρέχει επίσης επιβατηγό φέρι δύο φορές την ημέρα μεταξύ Τούρκου και Στοκχόλμης. Διαρκεί λίγο περισσότερο από την υπηρεσία Finnlines, ωστόσο είναι ελαφρώς πιο βολικό για τους πεζούς επιβάτες, επειδή το λιμάνι Stadsgården στη Στοκχόλμη βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο. Για τους οδηγούς αυτό είναι το αντίθετο, γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουν την κυκλοφορία στη Στοκχόλμη όταν αναχωρούν με οχήματα.

Επιλογή 3: Tallink Silja - Galaxy + Baltic Princess

Χειριστής Λογότυπο του Tallink Silja
Διάρκεια 10-11 ώρες
Αναχωρήσεις ανά ημέρα 2
Λιμάνι Turku Λιμάνι Turku
Λιμάνι Στοκχόλμης Värtahamnen
Στοπ(εις) Mariehamn/Långnäs (Åland, χρησιμοποιεί Långnäs τη νύχτα)

Η υπηρεσία Tallink-Silja μεταξύ Turku και Στοκχόλμης μοιάζει πολύ με αυτή της Viking Line. Διαρκεί 10-11 ώρες, σταματά στο Åland και έχει δύο αναχωρήσεις κάθε μέρα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Ο Tallink Silja χρησιμοποιεί το λιμάνι Värtahamnen στη Στοκχόλμη για αυτό, το οποίο δεν είναι τόσο βολικό όσο το Stadsgården, αλλά δεν είναι και πολύ κακό.

Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα