Το ταχύτερο πλοίο μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας

Τελευταία ενημέρωση


Υπάρχουν τρία γρήγορα δρομολόγια πλοίων από τη Φινλανδία στη Σουηδία. Η ταχύτερη διαδρομή από τη Φινλανδία στη Σουηδία είναι μεταξύ των πόλεων Vaasa και Umeå, αν και αυτό ισχύει μόνο εάν δεν περνάτε από τη Στοκχόλμη. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τα δρομολόγια μεταξύ Turku - Åland - Στοκχόλμη και Ελσίνκι - Åland - Στοκχόλμη. Όσον αφορά την ταχύτητα, προτείνουμε τη διαδρομή Turku - Åland - Στοκχόλμη, η οποία έχει πολλαπλούς χειριστές και δρομολόγια καθημερινά. Σημειώστε ότι τεχνικά τα πλοία από το Åland στη Στοκχόλμη είναι τα ταχύτερα, αλλά αυτά δεν είναι σχετικά για τους περισσότερους ταξιδιώτες, καθώς οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν ξεκινούν ούτε τελειώνουν το ταξίδι τους στα νησιά Åland. Σε αυτό το άρθρο, εξερευνούμε τα ταχύτερα πλοία από την ηπειρωτική Φινλανδία προς την ηπειρωτική Σουηδία.

Χάρτης ακτοπλοϊκών δρομολογίων μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας
Χάρτης ακτοπλοϊκών δρομολογίων μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας

Μια επισκόπηση των ταχύτερων δρομολογίων πλοίων μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας φαίνεται παρακάτω.

Διαδρομή Περιγραφή Πληροφορίες κράτησης
Vaasa ↔ Umeå Η πιο γρήγορη διαδρομή μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας, αλλά μπορεί να μην είναι και η πιο βολική. Λόγω της τοποθεσίας αυτών των πόλεων, αυτή η διαδρομή είναι σχετική μόνο για όσους ταξιδεύουν προς/από τη Βόρεια Σουηδία και τη Νορβηγία. Κάντε κλικ για πληροφορίες κράτησης
Τούρκου ↔ Στοκχόλμη Η ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ Τούρκου και Στοκχόλμης είναι η ταχύτερη μεταξύ της ηπειρωτικής Φινλανδίας και της ηπειρωτικής Σουηδίας. Με διάρκεια 10-12 ώρες, αυτή η διαδρομή εκτελείται από τη Viking Line, την Tallink-Silja και τη Finnlines. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των διαθέσιμων πλοίων, αυτή είναι η πιο βολική και ταχύτερη διαδρομή για τους περισσότερους ανθρώπους που ταξιδεύουν μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας. Κάντε κλικ για πληροφορίες κράτησης
Χέλσινκι ↔ Στοκχόλμη Το τελευταίο και τελευταίο δρομολόγιο από την ηπειρωτική Φινλανδία προς τη Σουηδία είναι τα πλοία μεταξύ Ελσίνκι και Στοκχόλμης. Αυτή η διαδρομή είναι μεγαλύτερη, διαρκεί από 17 έως 18 ώρες, ωστόσο είναι η πιο βολική για όσους ταξιδεύουν από την πρωτεύουσα της Φινλανδίας στην πρωτεύουσα της Σουηδίας. Αυτή η διαδρομή εκτελείται από τη Viking Line και την Tallink-Silja, με συνήθως μία αναχώρηση κάθε μέρα ανά αερομεταφορέα. Κάντε κλικ για πληροφορίες κράτησης

Το ταχύτερο πλοίο από τη Φινλανδία στη Σουηδία: Vaasa - Umeå

Η ταχύτερη ακτοπλοϊκή διαδρομή από τη Φινλανδία στη Σουηδία είναι μεταξύ των πόλεων Vaasa και Umeå, που εκτελείται από τη Wasaline. Το πλοίο διασχίζει τον Βοθνιακό κόλπο σε μόλις 3,5 ή 4 ώρες με σχετική άνεση. Δεν αξίζει τίποτα το γεγονός ότι αυτό το πλοίο είναι τεχνικά το μικρότερο σε διάρκεια, αλλά αφορά μόνο όσους ταξιδεύουν προς/από τη Βόρεια Σουηδία και τη Νορβηγία. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, είναι σχεδόν πάντα καλύτερη επιλογή να πάρετε το πλοίο από το Τούρκου στη Στοκχόλμη ή το Ελσίνκι στη Στοκχόλμη.

Διάρκεια 3,5 ώρες
Ταξίδια ανά ημέρα 2+
Λιμάνι στη Βάασα Λιμάνι Vaasa
Λιμάνι στο Umeå Λιμάνι Umeå

Άλλη επιλογή πλοίου: Turku - Νησιά Åland - Στοκχόλμη

Εάν οδηγείτε, το δρομολόγιο του φέρι μεταξύ Τούρκου και Στοκχόλμης (με σύντομη στάση στο Åland) είναι το ταχύτερο μεταξύ της ηπειρωτικής Φινλανδίας και της ηπειρωτικής Σουηδίας. Με διάρκεια 10-12 ώρες, αυτή η διαδρομή εκτελείται από τη Viking Line, την Tallink-Silja και τη Finnlines. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των διαθέσιμων πλοίων, αυτή είναι η πιο βολική και ταχύτερη διαδρομή για τους περισσότερους ανθρώπους που ταξιδεύουν μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας. Επιπλέον, αυτή η διαδρομή έχει τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις καθημερινά, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν κόστος διαμονής.

Διάρκεια 10-12 ώρες
Ταξίδια ανά ημέρα 5+
Λιμάνι στο Τούρκου Λιμάνι Turku - Κύριο λιμάνι στο Turku για Viking Line και Tallink Silja - δεν απέχει πολύ από το κέντρο της πόλης Turku.

Λιμάνι Turku (Naantali). - Βρίσκεται 10 χλμ. δυτικά του Τούρκου, αυτό είναι το κύριο λιμάνι της Finnlines, με τα φέρι που πηγαίνουν στο Kapellskär στη Σουηδία μέσω των νησιών Åland.
Λιμάνι στη Στοκχόλμη Λιμάνι Στοκχόλμης (Stadsgården). - Λιμάνι στο κέντρο της πόλης για πλοία Viking Line που αναχωρούν από το Τούρκου.

Λιμάνι Στοκχόλμης (Kapellskär). - Βρίσκεται 90 χλμ. βόρεια της Στοκχόλμης, αυτό είναι το λιμάνι για τα φέρι Tallink Silja που αναχωρούν από το Τούρκου και τα πλοία Finnlines που αναχωρούν από το Naantali.
Ferry Silja Symphony που τραβάει στο Ελσίνκι, ένα από τα κύρια πλοία που πλέουν μεταξύ Ελσίνκι και Στοκχόλμης
Ferry Silja Symphony που τραβάει στο Ελσίνκι, ένα από τα κύρια πλοία που πλέουν μεταξύ Ελσίνκι και Στοκχόλμης

Άλλη επιλογή πλοίου από Φινλανδία προς Σουηδία: Ελσίνκι - Στοκχόλμη

Το τελευταίο και τελευταίο δρομολόγιο από την ηπειρωτική Φινλανδία προς τη Σουηδία είναι τα πλοία μεταξύ Ελσίνκι και Στοκχόλμης. Αυτή η διαδρομή είναι μεγαλύτερη, διαρκεί από 17 έως 18 ώρες, ωστόσο είναι η πιο βολική για όσους ταξιδεύουν από την πρωτεύουσα της Φινλανδίας στην πρωτεύουσα της Σουηδίας. Αυτή η διαδρομή εκτελείται από τη Viking Line και την Tallink-Silja, με συνήθως μία αναχώρηση κάθε μέρα ανά αερομεταφορέα. Όσον αφορά την ταχύτητα, το δρομολόγιο του πλοίου από το Τούρκου στη Στοκχόλμη είναι το ταχύτερο.

Διάρκεια 17-18 ώρες
2+
Λιμάνι στο Ελσίνκι Λιμάνι του Ελσίνκι (Katajanokka). - Λιμάνι στο κέντρο της πόλης που χρησιμοποιείται από τη Viking Line για πλοία προς Στοκχόλμη και Ταλίν.

Λιμάνι του Ελσίνκι (South Harbor Olympia Terminal). - Λιμάνι στο κέντρο της πόλης που χρησιμοποιείται από την Tallink Silja μόνο για πλοία προς Στοκχόλμη.
Λιμάνι στη Στοκχόλμη Λιμάνι Στοκχόλμης (Stadsgården). - Λιμάνι στο κέντρο της πόλης για πλοία Viking Line προς Τούρκου, Ταλίν και Ελσίνκι.

Λιμάνι Στοκχόλμης (Värtahamnen). - Λίγο πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, αυτό είναι το λιμάνι για τα πορθμεία Tallink Silja προς Åland και Ελσίνκι.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι δυνατόν να φτάσετε από το Ελσίνκι στη Στοκχόλμη με πλοίο;

Ναι, υπάρχουν δύο πλοία την ημέρα μεταξύ των πρωτευουσών της Φινλανδίας και της Σουηδίας, με σύντομη στάση στα νησιά Åland. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε τη διαδρομή από το Τούρκου προς τη Στοκχόλμη εάν αναζητάτε μια ελαφρώς πιο γρήγορη επιλογή.

Πώς να φτάσετε γρήγορα από τη Φινλανδία στη Στοκχόλμη με το πλοίο;

Η ταχύτερη διαδρομή που συνδέει την ηπειρωτική Φινλανδία με τη σουηδική πρωτεύουσα είναι από το Τούρκου μέσω των νησιών Åland. Η Viking Line και η Tallink Silja εκτελούν πολλά πλοία την ημέρα σε αυτό το δρομολόγιο.

Ποιες είναι οι κύριες εταιρείες εκμετάλλευσης πορθμείων μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας;

Τα μεγαλύτερα επιβατηγά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα πλέουν μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας. Η Viking Line και η Tallink Silja πρωτοστατούν από αυτή την άποψη, αλλά η Finnlines έχει επίσης μια καλή προσφορά στις μέρες μας μεταξύ Naantali και Kapellskär.

Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα