Το πιο γρήγορο πλοίο από Στοκχόλμη στο Ελσίνκι

Τελευταία ενημέρωση


Οι πρωτεύουσες της Φινλανδίας και της Σουηδίας συνδέονται καλά με επιβατηγά πορθμεία. Η απόσταση μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι είναι περίπου 250 μίλια ή 400 χιλιόμετρα, καθιστώντας το ένα ωραίο διανυκτέρευση. Είναι πολύ συνηθισμένο να επισκέπτεστε το Ελσίνκι από τη Στοκχόλμη το Σαββατοκύριακο. Για παράδειγμα, αναχώρηση από τη Στοκχόλμη το βράδυ της Παρασκευής, άφιξη στο Ελσίνκι το πρωί του Σαββάτου και στη συνέχεια αναχώρηση από το Ελσίνκι το απόγευμα του Σαββάτου και επιστροφή στη Στοκχόλμη την Κυριακή το πρωί. Το ίδιο είδος ταξιδιού είναι συνηθισμένο από το Ελσίνκι στη Στοκχόλμη. Εάν ζείτε στη Στοκχόλμη ή το Ελσίνκι, αυτό το ταξίδι είναι ένας οικονομικός τρόπος απόδρασης για ένα Σαββατοκύριακο.

Η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι απέχουν μόνο περίπου 400 χιλιόμετρα (250 μίλια).
Η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι απέχουν μόνο περίπου 400 χιλιόμετρα (250 μίλια).

Η Φινλανδία και η Σουηδία συνδέονται καλά με φέρι. Πολλοί Φινλανδοί και Σουηδοί απολαμβάνουν πλοία, ιδιαίτερα για την ευκαιρία να ψωνίσουν αφορολόγητα/αφορολόγητα στο πλοίο. Οι τιμές για ορισμένα είδη μπορεί να είναι ιδιαίτερα καλές σε σύγκριση με την ξηρά. Για το λόγο αυτό, πραγματοποιούνται πολλές «μίνι κρουαζιέρες» από τη Στοκχόλμη, οι οποίες πλέουν για μια μέρα γύρω από το Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης πριν επιστρέψουν στη Στοκχόλμη.

Πόσο διαρκεί το πλοίο από Στοκχόλμη προς Ελσίνκι;

Η διαδρομή με το φέρι μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι είναι μεταξύ 16 και 17 ωρών

Πόσα πλοία πάνε μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι;

Υπάρχουν δύο τακτικά προγραμματισμένα επιβατηγά πλοία μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι. Δεδομένου ότι η απόσταση είναι σχετικά μεγάλη, τα πλοία μεγάλα και ο ανταγωνισμός χαμηλός, δεν υπάρχουν τόσα πολλά πλοία που πηγαίνουν απευθείας μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι (όπως, για παράδειγμα, μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν, ή Βόρεια Γερμανία και Δανία). Είναι πολύ δύσκολο να ονομάζουμε αυτά τα πλοία πια φεριμπότ, γιατί όλα μπορούν να χωρέσουν 2-3 χιλιάδες άτομα και περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από καμπίνες και ψυχαγωγία εν πλω, όπως σάουνες, κλαμπ χορού και ζωντανές παραστάσεις. Είναι πιο κοντά σε κρουαζιερόπλοια παρά σε πορθμεία.

Επιλογή 1: Tallink-Silja M/S Silja Symphony + Serenade

Χειριστής Λογότυπο του Tallink Silja
Διάρκεια 15:45 πραγματική (+1 ώρα ζώνης ώρας)
Αναχωρήσεις ανά ημέρα 1
Λιμάνι Στοκχόλμης Värtahamnen
Λιμάνι του Ελσίνκι South Harbour Olympia Terminal
Στοπ(εις) Mariehamn

Το Tallink-Silja εκμεταλλεύεται ένα φέρι όλο το χρόνο μία φορά την ημέρα μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι, με σύντομη στάση στα νησιά Åland. Έχουν δύο παρόμοια πλοία, τα M/S Silja Symphony και M/S Silja Serenade, τα οποία είναι από τα μεγαλύτερα που δραστηριοποιούνται στη Βαλτική Θάλασσα. Η διέλευση διαρκεί 15 ώρες και 45 λεπτά.

Επιλογή 2: Viking Line

Χειριστής Λογότυπο του Viking Line
Διάρκεια 15:40 πραγματική (+1 ώρα ζώνης ώρας)
Αναχωρήσεις ανά ημέρα 1
Λιμάνι Στοκχόλμης Stadsgården
Λιμάνι του Ελσίνκι Καταγιανόκκα
Στοπ(εις) Mariehamn

Η Viking Line έχει μια υπηρεσία βασικά ίδια με αυτή του Tallink-Silja. Αναχωρώντας κάθε απόγευμα στις 16:30, σταματούν για λίγο στο Mariehamn πριν συνεχίσουν για το Ελσίνκι και φτάσουν στις 10:10 το επόμενο πρωί. Ο συνολικός χρόνος ταξιδιού είναι 15 ώρες 40 λεπτά, καθιστώντας το την ταχύτερη τρέχουσα διέλευση μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι. Τα πλοία σε αυτή τη διαδρομή είναι εξίσου μεγάλα και καλά εφοδιασμένα για μια ωραία βραδιά.

Το πραγματικό πιο γρήγορο πλοίο

Αλλά περίμενε! Υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος με το πλοίο! Εάν πάρετε πλοίο από τη Στοκχόλμη προς το Τούρκου της Φινλανδίας (δυτικά του Ελσίνκι), η μερίδα του φέρι είναι μόνο 11 ώρες με στάση στα νησιά Aland ή 8,5 ώρες (μόνο για επιβάτες με αυτοκίνητα) με τη Finnlines. Στη συνέχεια, μπορείτε να οδηγήσετε ή να πάρετε ένα τρένο ή λεωφορείο 2 ωρών για το Ελσίνκι!
Τα λεωφορεία και τα τρένα από το Τούρκου αναχωρούν κάθε ώρα (5 έως 10 λεπτά οδικώς από το κέντρο του Τούρκου, είναι περίπου 5 ευρώ για να πάρετε ταξί εκεί). Συνολικά, το ταξίδι θα διαρκέσει μόνο 11 έως 14 ώρες και συχνά αυτά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι φθηνότερα από τα απευθείας από Στοκχόλμη προς Ελσίνκι.

Πλοία από Στοκχόλμη προς Τούρκου

+

Τρένα από Τούρκου προς Ελσίνκι
Λεωφορεία από Τούρκου προς Ελσίνκι

Άλλα πλοία μεταξύ Σουηδίας και Φινλανδίας

Υπάρχει επίσης ένα πλοίο από το Umeå, σχεδόν 600 χιλιόμετρα βόρεια της Στοκχόλμης, προς το Vaasa στη Φινλανδία.

Περίληψη

Σε αντίθεση με ορισμένες άλλες διαδρομές (π.χ. Ελσίνκι προς Ταλίν), δεν υπάρχει τεράστια διαφορά στον χρόνο ταξιδιού μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι. Με τη Viking Line και το Tallin Silja, θα περάσετε περίπου 15 ώρες στο πλοίο, ενώ με το St. Peter Line θα έχετε μια επιπλέον ώρα. Αυτά τα ταξίδια γίνονται πάντα κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι μικρές διαφορές μεταξύ των χειριστών δεν είναι πολύ εμφανείς.

Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα