Διανυκτερεύσεις Κρουαζιέρες μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν

Τελευταία ενημέρωση


Περίπου 80 χιλιόμετρα (50 μίλια) της Βαλτικής Θάλασσας χωρίζουν την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι, με την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν. Υπάρχουν δύο επιλογές για να καλύψετε αυτή την απόσταση: αεροπλάνο και πλοίο. Δεδομένου ότι υπάρχει πολύς επιπλέον χρόνος που σχετίζεται με τη μετάβαση στο αεροδρόμιο, το check-in, το κάθισμα στον διάδρομο προσγείωσης κ.λπ., είναι γενικά αποδεκτό ότι το πλοίο είναι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς μεταξύ αυτών των δύο πόλεων. Για πλήρη κάλυψη των επιλογών φέρι μποτ μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν, ανατρέξτε στην έγγραφή μας που έγινε νωρίτερα . Εδώ θα θέλαμε να καλύψουμε τις επιλογές διανυκτέρευσης μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν.

Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.
Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.

Ποια είναι τα νυχτερινά πλοία μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν;

Όλες οι μεγάλες εταιρείες πλοίων μεταξύ Ελσίνκι και Ταλίν προσφέρουν επιλογές νυχτερινής πτήσης. Με το Tallink-Silja, μπορείτε να διανυκτερεύσετε από το Ελσίνκι στο Ταλίν και από το Ταλίν στο Ελσίνκι. Η Viking Line προσφέρει επιλογές διανυκτέρευσης μόνο στη διαδρομή Ελσίνκι-Τάλιν. Η Eckerö Line προσφέρει μια επιλογή νυχτερινής πτήσης για τη διαδρομή Ταλίν (Muuga) προς Ελσίνκι (Vuosaari), αλλά είναι διαθέσιμη μόνο για επιβάτες που ταξιδεύουν με όχημα.

Το συνηθισμένο πλοίο είναι 2-3 ώρες, οπότε γιατί να πάτε πιο αργά; Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτά τα πλοία προορίζονται για επανατοποθέτηση, πράγμα που σημαίνει μετακίνησή τους για προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Ως αποτέλεσμα, οι ναύλοι είναι γενικά αρκετά χαμηλοί και αυτό μπορεί να προσελκύσει ταξιδιώτες που προσέχουν τον προϋπολογισμό που θέλουν να κάνουν τη διέλευση. Εάν περνάτε μόνο από το Ελσίνκι ή το Ταλίν, μπορεί να είναι φθηνότερο μόνο να κάνετε κράτηση για διανυκτέρευση στο πλοίο, σε σύγκριση με την πόλη. Τα ξενοδοχεία στο Ελσίνκι μπορούν εύκολα να είναι 100 ευρώ, ενώ μια διανυκτέρευση στο πλοίο μπορεί να είναι μόνο 30 ή 40 ευρώ.

Επιπλέον, όσοι κάνουν μεγαλύτερες διαδρομές με αυτοκίνητο ή φορτίο μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιλογή διανυκτέρευσης ως τρόπο ανανέωσης για μια νέα μέρα οδήγησης. Ανάλογα με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, ένα διανυκτέρευση πλοίου μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Σημείωση: Πρέπει να αγοράσετε ένα αποκλειστικό νυχτερινό εισιτήριο για να διανυκτερεύσετε στα πλοία μόλις φτάσουν. Στο FerryScan θα δείτε δύο επιλογές, μια για κανονικό εισιτήριο και μια άλλη για κανονικό εισιτήριο συν τη νύχτα στο πλοίο.

Επιλογή 1: Tallink Silja - Star και Tallink Silja Europa

Από το Ελσίνκι στο Ταλίν, το Silja Europa αναχωρεί από το Ελσίνκι κάθε μέρα στις 18:30, φτάνοντας στο Ταλίν 3,5 ώρες αργότερα. Έχετε την επιλογή να διανυκτερεύσετε στο πλοίο και να αναχωρήσετε το πρωί από τις 8:00. Το Silja Europa αποτελεί μέρος της 22ωρης κρουαζιέρας του Tallink Silja, αν και μπορείτε να το κάνετε κράτηση ως μονή διαδρομή.

Στην άλλη κατεύθυνση, από Ταλίν προς Ελσίνκι, μπορείτε να κάνετε κράτηση για το πορθμείο Tallink Silja's Star κάθε βράδυ. Η ώρα αναχώρησης του Star από το Ταλίν είναι γενικά 20:30 ή 22:30, φτάνοντας στο Ελσίνκι τρεις ώρες αργότερα. Και πάλι, εδώ έχετε την επιλογή να μείνετε στο πλοίο για τη νύχτα.

Αναζήτηση ταξιδιών εδώ

Επιλογή 2: Viking Line - XPRS

Από το Ελσίνκι στο Ταλίν, μπορείτε με τη Viking Line να κάνετε κράτηση για μια διανυκτέρευση στο πλοίο XPRS. Τις περισσότερες νύχτες, το πλοίο XPRS αναχωρεί από το Ελσίνκι στις 20:30, φτάνει στο Ταλίν στις 23:00 και επιτρέπει στους επιβάτες να παραμείνουν στο πλοίο μέχρι τις 06:00 το επόμενο πρωί. Λόγω της COVID Viking Line μείωσε τα δρομολόγια Ελσίνκι-Ταλίν, ωστόσο είναι πιθανό να αυξήσουν τις αναχωρήσεις ταξιδιών στο μέλλον.

Αναζήτηση ταξιδιών εδώ

Επιλογή 3: Finbo Cargo (Μόνο με όχημα)

Με την εισαγωγή των φορτηγών (οχημάτων) πλοίων μεταξύ Ελσίνκι (Vuosaari) και Ταλίν (Muuga), μπορείτε να κάνετε κράτηση για διανυκτέρευση μεταξύ Ταλίν και Ελσίνκι με την Finbo Cargo (τμήμα της γραμμής Eckerö). Επί του παρόντος, είναι δυνατή μια διανυκτέρευση στις αναχωρήσεις στις 23:30 για κάθε μέρα εκτός Παρασκευής. Για να κάνετε κράτηση σε αυτό το πλοίο, θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα όχημα (φορτηγό, αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα κ.λπ.). Σημειώστε ότι το λιμάνι Vuosaari και το λιμάνι Muuga απέχουν και τα δύο περισσότερα από 10 χιλιόμετρα από τα κέντρα του Ελσίνκι και του Ταλίν, αντίστοιχα.

Αναζήτηση ταξιδιών εδώ
Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα