Λιμένες και τερματικοί σταθμοί φέρι του Ταλίν

Τελευταία ενημέρωση


Το Ταλίν είναι ένας σημαντικός κόμβος για την κυκλοφορία επιβατηγών πορθμείων στη Βαλτική Θάλασσα. Πολλά πλοία εκτελούν δρομολόγια από το Ταλίν, συμπεριλαμβανομένων των Eckerö Line, St Peter Line, Tallink Silja και Viking Line. Επιπλέον, πολλά κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται το Ταλίν κάθε χρόνο. Σε σύγκριση με το Ελσίνκι ή τη Στοκχόλμη, το Ταλίν είναι μια μικρότερη πόλη και τα λιμάνια των επιβατηγών πορθμείων βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης. Τα πορθμεία αποτελούν σημαντικό μέρος της οικονομίας του Ταλίν και της καθημερινής ζωής για πολλούς ανθρώπους.

Πόσα λιμάνια πορθμείων υπάρχουν στο Ταλίν;

Για την κυκλοφορία επιβατηγών και οχηματαγωγών, υπάρχουν τρία σημαντικά λιμάνια μέσα και γύρω από το Ταλίν: το Old City Harbor, το Muuga Harbor και το Paldiski. Το λιμάνι του Paldiski δεν βρίσκεται ακριβώς στο Ταλίν, αλλά θα το συμπεριλάβουμε επειδή είναι στενά συνδεδεμένο.

Το λιμάνι Paldiski βρίσκεται περίπου 45 χλμ δυτικά του Ταλίν, ενώ το Muuga είναι περίπου 16 χλμ ανατολικά.
Το λιμάνι Paldiski βρίσκεται περίπου 45 χλμ δυτικά του Ταλίν, ενώ το Muuga είναι περίπου 16 χλμ ανατολικά.

Λιμάνι της Παλιάς Πόλης του Ταλίν

Το Old City Harbor του Ταλίν διαθέτει δύο τερματικούς σταθμούς για επιβάτες πορθμείων, τον Terminal-A και τον Terminal-D. Εάν φτάσετε από το Ελσίνκι, τη Στοκχόλμη ή την Αγία Πετρούπολη, το πλοίο σας πιθανότατα θα φτάσει και θα αναχωρήσει από το λιμάνι της παλιάς πόλης.

Old City Harbor - Terminal-A

Το Terminal-A έχει πλοία Viking Line από το Ελσίνκι, Eckerö Line (Φινλανδία) από Ελσίνκι, καθώς και St. Peter Line από Αγία Πετρούπολη. Σημειώστε ότι η St. Peter Line ήταν εκτός λειτουργίας από τότε που ξεκίνησε ο Covid.

Old City Harbor - Terminal-D

Το Terminal-D έχει όλα τα πλοία Tallink-Silja. Η Tallink είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης πορθμείων στο Ταλίν και έχει πλοία που πηγαίνουν στο Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη από το Old City Harbor.

Πόσο κοντά είναι το λιμάνι της Παλιάς Πόλης του Ταλίν στο κέντρο της πόλης και την παλιά πόλη;

Το Old City Harbor απέχει περίπου 1χλμ. από την παλιά πόλη και το κέντρο της πόλης. Χρειάζονται 15-20 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι της παλιάς πόλης μέχρι την παλιά πόλη ή το κέντρο της πόλης. Εάν έχετε πολλές τσάντες ή δεν θέλετε να περπατήσετε, υπάρχουν διαθέσιμα δημόσια λεωφορεία που κάνουν στάση έξω από κάθε τερματικό σταθμό. Υπάρχουν επίσης πολλά ταξί διαθέσιμα. Επαγγελματική συμβουλή: εφαρμογές ταξί όπως το Bolt και το Uber λειτουργούν επίσης στο Ταλίν.

Πόσο απέχει το Terminal-D από το Terminal-A στο Ταλίν;

Μπορείτε να περάσετε από το Terminal-A στο Terminal-D σε περίπου 10 λεπτά με τα πόδια.

Πόσο απέχει το Old City Harbor από το αεροδρόμιο στο Ταλίν;

Το αεροδρόμιο του Ταλίν (TLL) απέχει περίπου 6χλμ από το λιμάνι της παλιάς πόλης. Το ταξί είναι το καλύτερο, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε απευθείας τραμ από τον τερματικό σταθμό D προς το αεροδρόμιο.

Στο Ταλίν, το Old City Harbor Terminal-D και το Terminal-A απέχουν και τα δύο 15-20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.
Στο Ταλίν, το Old City Harbor Terminal-D και το Terminal-A απέχουν και τα δύο 15-20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.

Λιμάνι Muuga

Το Muuga Harbor του Ταλίν είναι ένα λιμάνι φορτίου που βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα (10 μίλια) από το κέντρο του Ταλίν. Υπάρχουν πλοία προς το Ελσίνκι (λιμάνι Vuosaari) που εκτελούνται από την Tallink-Silja (Sea Wind) και την Eckerö Line (Finbo Cargo). Αυτά τα πλοία είναι διαθέσιμα μόνο για επιβάτες που ταξιδεύουν με οχήματα (δεν επιτρέπονται οι πεζοί επιβάτες). Συχνά προτείνουμε αυτά τα πλοία σε όσους ταξιδεύουν με οχήματα ή οδηγούς φορτηγών, επειδή αποφεύγουν τα πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων του Ταλίν και του Ελσίνκι.

Το λιμάνι Muuga απέχει περίπου 16χλμ. από το κέντρο του Ταλίν.
Το λιμάνι Muuga απέχει περίπου 16χλμ. από το κέντρο του Ταλίν.
Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα