Λιμένες και τερματικοί σταθμοί φέρι του Ελσίνκι

Τελευταία ενημέρωση


Εντός του Ελσίνκι, υπάρχουν επί του παρόντος τέσσερα λιμάνια και έξι τερματικοί σταθμοί για την σύλληψη επιβατηγού πορθμείου. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει, καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης πορθμείων έρχονται και φεύγουν από τη σκηνή. Αυτή τη στιγμή υπάρχει:

  • Vuosaari - Τερματικός σταθμός Hansa
  • Καταγιανόκκα
  • Νότιο Λιμάνι - Τερματικός Σταθμός Ολυμπίας
  • South Harbor - Terminal Makasiini
  • Δυτικό Λιμάνι - Τερματικός Σταθμός 1
  • Δυτικό Λιμάνι - Τερματικός Σταθμός 2

Η γνώση του σωστού τερματικού σταθμού πορθμείων είναι πολύ σημαντική, επειδή διανέμονται σε όλη την πόλη. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χάρτη και τον παρακάτω οδηγό μας για να μάθετε σε ποιο τερματικό φέρι ανήκετε.

Map of Helsinki with ferry ports marked.
Χάρτης του Ελσίνκι με σημειωμένα λιμάνια πορθμείων.

Τερματικός σταθμός Hansa, Ελσίνκι Βουοσάαρι

Το λιμάνι Vuosaari είναι το κύριο λιμάνι φορτίου του Ελσίνκι, που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια. Πολλά μεγάλα φορτηγά πλοία προσεγγίζουν το λιμάνι εδώ. Επιπλέον, επιβατηγά πλοία από τη Finnlines (με προορισμό/από το Λύμπεκ/Travemünde Γερμανία), τη Finbo Cargo (με προορισμό/από το Tallinn-Muuga) και το Tallink-Silja (επίσης προς/από Tallinn-Muuga) εκτελούν δρομολόγια εδώ. Τα πλοία από/προς το λιμάνι Tallinn-Muuga περιορίζονται σε επιβάτες που ταξιδεύουν με οχήματα.

Λόγω της τοποθεσίας του στα περίχωρα του Ελσίνκι, είναι καλύτερο να πάρετε αυτά τα φέρι αν ταξιδεύετε με όχημα, ώστε να αποφύγετε τη συμφόρηση του κέντρου της πόλης. Ωστόσο, μπορείτε να φτάσετε στο λιμάνι χωρίς όχημα παίρνοντας το μετρό στην τελική στάση και στη συνέχεια μεταβαίνοντας σε ένα σύντομο λεωφορείο.

Περισσότερες Πληροφορίες Εδώ

Τερματικός σταθμός Katajanokka, Ελσίνκι Katajanokka

Ο τερματικός σταθμός Katajanokka βρίσκεται περίπου 2χλμ. από το κέντρο του Ελσίνκι. Βρίσκεται ουσιαστικά στο κέντρο, βρίσκεται λίγο πιο πέρα από την παλιά αγορά και την πισίνα Allas Sea Pool στο νησί Katajanokka. Η Viking Line είναι επί του παρόντος η μόνη εμπορική εταιρεία που πηγαίνει από εδώ, με πλοία που αναχωρούν προς Ταλίν και Στοκχόλμη. Ο τερματικός σταθμός Katajanokka είναι εύκολα προσβάσιμος περπατώντας 20 λεπτά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό ή με το τραμ (δεν υπάρχουν λεωφορεία εδώ). Προσέξτε ότι το τραμ μπορεί να γεμίσει πολύ πριν από τις αναχωρήσεις.

Περισσότερες Πληροφορίες Εδώ
Aboard a ferry docked at Olypmia Terminal, towards the left is Makasiini terminal, and to the right, a Viking Line ship docked at Katajanokka.
Aboard a ferry docked at Olypmia Terminal, towards the left is Makasiini terminal, and to the right, a Viking Line ship docked at Katajanokka.

Τερματικός Σταθμός Olympia, νότιο λιμάνι του Ελσίνκι

Το Olympia Terminal βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στο κέντρο του Ελσίνκι. Ενώ η Katajanokka εκτείνεται ανατολικά της παλιάς αγοράς, το South Harbour πηγαίνει νότια από την παλιά αγορά. Από το Olympia Terminal, το μόνο πλοίο που έχει τακτικά δρομολόγια επιβατών, είναι η καθημερινή αναχώρηση του Tallink-Silja προς/από Στοκχόλμη. Ο τερματικός σταθμός της Ολυμπίας είναι προσβάσιμος με το τραμ ή με τα πόδια μέσα σε 20 λεπτά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Περισσότερες Πληροφορίες Εδώ

Τερματικός σταθμός Makasiini, νότιο λιμάνι του Ελσίνκι

Το Makasiini είναι ο πλησιέστερος τερματικός σταθμός φέρι μποτ στο κέντρο της πόλης, που βρίσκεται στο South Harbour, ανάμεσα στην παλιά αγορά και τον τερματικό σταθμό Olympia. Αυτήν τη στιγμή το μόνο φέρι που λειτουργεί εδώ είναι το St. Peter Line, το οποίο αναχωρεί για την Αγία Πετρούπολη αρκετά συχνά, καθώς και σπάνια για Ταλίν και Στοκχόλμη.

Περισσότερες Πληροφορίες Εδώ

Terminal 1, Helsinki West Harbor

Το Helsinki West Harbour βρίσκεται στο τέλος της περιοχής Jätkäsaari, όπου έχουν κατασκευαστεί δύο νέοι τερματικοί σταθμοί πορθμείων. Ο τερματικός σταθμός 1 είναι ο πλησιέστερος στο κέντρο της πόλης και αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί πλοία Tallink-Silja προς Ταλίν. Μπορείτε να φτάσετε με το τραμ ή με ~ 40 λεπτά με τα πόδια από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Περισσότερες Πληροφορίες Εδώ
View towards Jätkäsaari and West Harbour, with Terminal 2 closest, and Terminal 1 in the background.
View towards Jätkäsaari and West Harbour, with Terminal 2 closest, and Terminal 1 in the background.

Terminal 2, Helsinki West Harbor

Ο τερματικός σταθμός 2 του δυτικού λιμανιού του Ελσίνκι βρίσκεται δίπλα στον τερματικό σταθμό 1. Είναι ένας εντυπωσιακός νέος τερματικός σταθμός επιβατηγών φέρι που εξυπηρετεί πλοία από Tallink-Silja και Eckerö Line. Μπορείτε να φτάσετε από το ίδιο τραμ με τον τερματικό σταθμό 1, μόνο μία επιπλέον (και την τελευταία) στάση ή περπατώντας περίπου 45 λεπτά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Περισσότερες Πληροφορίες Εδώ
Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα