Λιμάνια και τερματικοί σταθμοί φέρι της Στοκχόλμης

Τελευταία ενημέρωση


Η Στοκχόλμη είναι ένα κέντρο μεταφοράς επιβατών με πορθμεία στη Βαλτική Θάλασσα, με πλοία που αναχωρούν με υψηλή συχνότητα από πολλά λιμάνια σε πολλές τοποθεσίες στη Σουηδία και σε όλη τη Βαλτική Θάλασσα. Στη Στοκχόλμη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σημειώσετε από πού αναχωρεί το πλοίο σας, επειδή μπορεί να βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και μπορεί να απέχει 100 χιλιόμετρα. Παρά τα πολλά λιμάνια σε μια μεγάλη περιοχή, είναι συνήθως δυνατό να κανονίσετε μια σύνδεση με λεωφορείο από το κέντρο της Στοκχόλμης με τον φορέα εκμετάλλευσης του πορθμείου, καθώς και επιλογές δημόσιας μεταφοράς.

Τα ακόλουθα έξι λιμάνια είναι αυτά που έχουν τακτική κυκλοφορία επιβατών και οχηματαγωγών στη Στοκχόλμη, με παραγγελία από Βορρά προς Νότο:

  • Grisslehamn - Μια μικρή πόλη που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Στοκχόλμη
  • Kapellskär - Μια μικρή πόλη που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα από τη Στοκχόλμη
  • Värtahamnen - Κέντρο Πόλης
  • Frihamnen - Κέντρο Πόλης
  • Stadsgården - Κέντρο Πόλης
  • Nynäshamn - Μια μικρή πόλη που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα νότια από τη Στοκχόλμη

Ας μπούμε σε αυτό.

Map of Stockholm County with Stockholm's passenger ferry ports marked
Χάρτης της κομητείας Στοκχόλμης με τα λιμάνια επιβατηγών πορθμείων της Στοκχόλμης σημειωμένα.

Grisslehamn

Το Grisslehamn είναι μια μικρή πόλη στο βόρειο σημείο της κομητείας Στοκχόλμης. Το Grisslehamn βρίσκεται πάνω από 100 χλμ βόρεια του κέντρου της Στοκχόλμης, καθιστώντας το το πιο απομακρυσμένο επιβατικό λιμάνι που ομαδοποιείται με τη Στοκχόλμη. Το Eckerö Linjen εκτελεί καθημερινά φέρι μεταξύ Grisslehamn και Eckerö, στο Åland (Φινλανδία).

Το Eckerö Linjen προσφέρει λεωφορείο που συνδέει το Grisslehamn με τη Στοκχόλμη, το Norrtälje και την Uppsala σε συντονισμό με τις ώρες αναχώρησης.

Kapellskär

Το Kapellskär βρίσκεται πάνω από 80 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της Στοκχόλμης. Οι Finnlines καλούν στο λιμάνι εδώ, με τα πλοία τους να αναχωρούν για Turku (Naantali) μέσω Åland. Η Viking Line έχει επίσης κάποιες λειτουργίες από εδώ, πηγαίνοντας και στο Åland. Είναι επίσης δυνατό να φτάσετε στο Paldiski της Εσθονίας με DFDS.

Προσφέρονται πολλές συνδέσεις λεωφορείων.

Map of Stockholm city center with Värtahamnen, Frihamnen, and Stadsgården ports marked.
Map of Stockholm city center with Värtahamnen, Frihamnen, and Stadsgården ports marked.

Värtahamnen

Το Värtahamnen είναι το κύριο λιμάνι για το Tallink-Silja στη Στοκχόλμη, με πλοία που πηγαίνουν στο Ελσίνκι, το Τούρκου, το Åland, τη Ρίγα και το Ταλίν. Υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία μεταφοράς από το Tallink-Silja που πηγαίνουν απευθείας στο κέντρο της πόλης, διαφορετικά πάρτε ένα τοπικό λεωφορείο ή περπατήστε 500 μέτρα μέχρι το μετρό Gärdet, το οποίο θα σας συνδέσει γρήγορα με το κέντρο. Σημειώστε επίσης ότι θα υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άτομα που θα κατευθύνονται προς το λεωφορείο και το μετρό όταν φτάσει το πλοίο, επομένως μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε εκ των προτέρων ένα εισιτήριο και να προγραμματίσετε τη διαδρομή σας.

Frihamnen

Το Frihamnen είναι πολύ κοντά στο Värtahamnen και είναι το λιμάνι της Στοκχόλμης για τη γραμμή St. Peter Line (πλοία προς το Ελσίνκι και μετά στην Αγία Πετρούπολη), καθώς και τη μεγάλη πλειοψηφία των κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται τη Στοκχόλμη όλο το χρόνο. Παρόμοια με το Värtahamnen, υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία σύνδεσης, καθώς και η επιλογή μετρό.

Stadsgården

Το Stadsgården είναι το πλησιέστερο λιμάνι επιβατηγών πορθμείων στο Gamla Stan, την Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης. Η Viking Line λειτουργεί από εδώ, με πλοία που αναχωρούν προς το Åland, το Turku και το Ελσίνκι. Διατίθενται τοπικά λεωφορεία, όπως και λεωφορεία μεταφοράς με Viking Line. Το λιμάνι βρίσκεται περίπου 20 λεπτά από το Gamla Stan με τα πόδια και 45 λεπτά από το T-Centralen.

Δεν υπάρχει βολική σύνδεση με το μετρό με το Stadsgården, επομένως το λεωφορείο ή με τα πόδια είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή. Προγραμματίστε εκ των προτέρων!

Departing Stockholm aboard a ferry from Stadsgården port.
Departing Stockholm aboard a ferry from Stadsgården port.

Nynäshamn

Το Nynäshamn βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νότια της Στοκχόλμης. Πολλά κρουαζιερόπλοια δένουν στο Nynäshamn όταν επισκέπτονται τη Στοκχόλμη, όπως και η Stena Line (με συνδέσεις με το Ventspils, Λετονία) και το Destination Gotland Ferries (με συνδέσεις με το Gotland).

Όπως και τα άλλα λιμάνια, οι μεταφορές με λεωφορείο προσφέρονται και οργανώνονται από τους αερομεταφορείς για να ταιριάζουν με τα δρομολόγια άφιξης και αναχώρησης του πλοίου. Το Nynäshamn διαθέτει επίσης έναν σταθμό τραμ, ο οποίος μπορεί να σας μεταφέρει στη Στοκχόλμη σε περίπου μία ώρα.

Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα