Ταχεία δοκιμή Covid αντιγόνου Tallink-Silja Ferry

Τελευταία ενημέρωση


Γνωρίζατε ότι είναι δυνατό να κάνετε ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου για τον Covid σε πολλά πορθμεία Tallink-Silja, το οποίο ισχύει για είσοδο στη Φινλανδία; Από τον Δεκέμβριο του 2021, απαιτείται αρνητικό αντιγόνο για την είσοδο στη Φινλανδία, παρά την κατάσταση εμβολιασμού σας. Εάν είστε σε αυστηρό πρόγραμμα, η προσπάθεια να βρείτε μια δοκιμή αντιγόνου στο Ταλίν μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική1 και είναι πολύ πιο βολικό να στο ταξίδι σας στο Ελσίνκι με πλοίο.

Οι δοκιμές επί του σκάφους είναι διαθέσιμες στις περισσότερες αναχωρήσεις φέρι από Ελσίνκι προς Ταλίν
Οι δοκιμές επί του σκάφους είναι διαθέσιμες στις περισσότερες αναχωρήσεις φέρι από Ελσίνκι προς Ταλίν

Πώς να κάνετε μια εξέταση αντιγόνου ή PCR στο Ταλίν;

Εάν πρόκειται να πάρετε το πλοίο για τη Φινλανδία, θα συνιστούσαμε 100% να κάνετε τη δοκιμή στο πλοίο. Το κόστος είναι 39 ευρώ (με μετρητά ή κάρτα), πληρωτέα με το ίδιο το πλοίο ή αγορασμένο εκ των προτέρων. Είναι επίσης δυνατό να κάνετε το τεστ αντιγόνου στο λιμάνι του Ταλίν, αν και δεν συνιστάται πλήρως γιατί πρέπει να φτάσετε νωρίτερα και να περιμένετε τα αποτελέσματα. Εάν πάρετε το πλοίο, θα πρέπει να περιμένετε 2-3 ώρες ούτως ή άλλως και δεν χρειάζεται να ξεφύγετε από το δρόμο σας.

Σε ένα πρόσφατο ταξίδι στο πορθμείο Tallink-Silja's Star, κάναμε μια δοκιμή αντιγόνου στο πλοίο και καταγράφουμε την εμπειρία μας εδώ.

 1. Πηγαίνετε στο γραφείο πληροφοριών του πλοίου, συνήθως βρίσκεται στο κεντρικό κατάστρωμα. Στο πορθμείο Tallink's Star, βρίσκεται στο κατάστρωμα 7. Ζητήστε να πληρώσετε για ένα τεστ αντιγόνου για τον κορωνοϊό. Θα χρειαστεί να πληρώσετε 39 ευρώ και θα σας δοθεί απόδειξη πληρωμής.
 2. Πηγαίνετε στο αυτοσχέδιο εργαστήριο και δώστε στους εργαζόμενους εκεί την απόδειξη πληρωμής σας. Υπάρχουν μόνο ορισμένες φορές που το εργαστήριο λειτουργεί σε κάθε ταξίδι με το πλοίο, γι' αυτό ελέγξτε ανάλογα.
  Βασικό αλλά αποτελεσματικό εργαστήριο επί του σκάφους.
  Βασικό αλλά αποτελεσματικό εργαστήριο επί του σκάφους.
 3. Θα σας δώσουν ένα μικρό λευκό χαρτί όπου γράφετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε το πιστοποιητικό σε έντυπο ή ηλεκτρονικό αντίγραφο. Σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί να επιδείξετε ένα έγκυρο έγγραφο ταυτότητας.
  Μερικές οδηγίες για το ενσωματωμένο εργαστήριο δοκιμών covid με την Tallink-Silja.
  Μερικές οδηγίες για το ενσωματωμένο εργαστήριο δοκιμών covid με την Tallink-Silja.
 4. Περιμένετε να σας καλέσουν και να πάρουν το δείγμα σας από τη μύτη σας.
 5. Επιστρέψτε σε περίπου 45 λεπτά για να λάβετε το αποτέλεσμα της δοκιμής σας.

Το αποτέλεσμα του τεστ είναι έγκυρο για τη μεταφορά σας στη Φινλανδία (υποθέτοντας ότι το αποτέλεσμα είναι αρνητικό!). Εάν έχετε θετικό αποτέλεσμα για τον Covid, δεν ξέρουμε τι σας συμβαίνει.

Αποτέλεσμα ταχείας δοκιμής αντιγόνου από το πλοίο Tallink-Silja.
Αποτέλεσμα ταχείας δοκιμής αντιγόνου από το πλοίο Tallink-Silja.

1: Περάσαμε απαίσια στο Ταλίν παραγγέλνοντας τεστ Covid PCR από την εταιρεία Confido επειδή:

 • Τα περισσότερα από τα εργαστήριά τους αυτή τη στιγμή ήταν γεμάτα και έπρεπε να κλείσετε μια συγκεκριμένη ώρα σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στο Ταλίν
 • Μας υποσχέθηκαν αποτελέσματα εντός 24 ωρών, αλλά ήρθαν μετά από αυτό
 • Η υποστήριξή τους δεν σας στέλνει πίσω email
Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα