Η λίστα ελέγχου αποσκευών ταξιδιού με πλοίο

Τελευταία ενημέρωση


Θέλετε να μάθετε τι να ετοιμάσετε πριν επιβιβαστείτε σε πλοίο; Εδώ είναι η λίστα ελέγχου FerryScan. Υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας πριν ταξιδέψετε με το πλοίο. Θα σας καθοδηγήσουμε σε αυτά που πρέπει να θυμάστε:

1) Να έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας ή ένα έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο, όπως άδεια οδήγησης ή ταυτότητα ιθαγένειας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμη την κατάλληλη βίζα (ίσως χρειαστεί να πάτε σε μια πρεσβεία).

Ο COVID-19 εξακολουθεί να προκαλεί πολλούς περιορισμούς, βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμα τεστ ή έγγραφα, ώστε να μπορείτε να εισέλθετε ομαλά.

2) Φέρτε το κατάλληλο νόμισμα για το ταξίδι σας. Ο χειριστής σας θα σας πει ποιες πληρωμές γίνονται δεκτές, αλλά γενικά γίνονται δεκτές οι Visa, Mastercard και το νόμισμα της χώρας αναχώρησης και άφιξης. Μερικές φορές μπορείτε ακόμη και να ανταλλάξετε νομίσματα στο πλοίο, αλλά μπορεί να μην είναι η καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία.


  • Συνιστούμε 50 € ανά επιβάτη, ώστε να μπορείτε να φάτε το νόστιμο ό,τι μπορείτε να φάτε σε μπουφέ, να αγοράσετε λίγο αλκοόλ ή τσιγάρα αφορολόγητα εάν το επιδιώκετε και να αγοράσετε όσα αντικείμενα ξεχάσετε στο κατάστημα πλοίων. Έχω ξεχάσει τα ανοιχτήρια μπουκαλιών και την οδοντόκρεμα στο παρελθόν, αλλά συχνά έχουν πολύ περισσότερα για τη διευκόλυνσή σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα είδη είναι πιο ακριβά στο πλοίο, οπότε αν μπορείτε να το αγοράσετε εκ των προτέρων θα εξοικονομήσετε χρήματα

3) Εάν παίρνετε αυτοκίνητο, φέρτε την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός σας και την άδεια οδήγησης και μην ξεχάσετε μια διεθνή άδεια οδήγησης σε περίπτωση που συναντήσετε την αστυνομία στο επόμενο ταξίδι σας. Ορισμένες χώρες μπορεί να απαιτήσουν μια τελωνειακή κατάθεση η οποία μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη, επομένως μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις συνοριακές διαδικασίες για τη χώρα στην οποία εισέρχεστε. Βεβαιωθείτε επίσης ότι σας επιτρέπεται να οδηγείτε νόμιμα στη χώρα προορισμού!

4) Μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστεί να κοιμηθείτε! Είναι πιθανό να έχετε μια πολύ μεγάλη μέρα για να δείτε τα αξιοθέατα όταν φτάσετε, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για ύπνο. Θα συνιστούσα ωτοασπίδες για όλους τους υπερδιεγερμένους μεθυσμένους γείτονες και μια μάσκα ματιών εάν έχετε καμπίνα με παράθυρο. Εάν τα πράγματα πάνε άσχημα, ρωτήστε τον γείτονά σας ευγενικά αν μπορούν να κάνουν πάρτι κάπου αλλού ή να εμπλακούν το προσωπικό του πλοίου.


Κάνε μία λίστα!

Η λίστα μας περιλαμβάνει:

Οδοντόκρεμα Διαβατήριο
Οδοντόβουρτσα Φωτοαντίγραφα διαβατηρίου και βίζας εάν χάσετε το διαβατήριό σας
Σαμπουάν Άδεια οδήγησης με IDP (Διεθνής Άδεια Οδηγού) εάν χρειάζεται
Μαλακτικό μαλλιών Χρεωστική κάρτα (καλώντας την τράπεζα πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό)
Στεγνωτήρας μαλλιών Μετρητά - Ευρώ ή τοπικό νόμισμα
Σαπούνι ή πλύσιμο σώματος Ρούχα
Ωτοασπίδες Νερό (ή χρήματα για νερό)
Μάσκα ματιών Φαγητό (ή χρήματα για φαγητό)
Ψυχαγωγία - Βιβλία, iPad, φορητός υπολογιστής, μουσική ή Podcast Έντυπα εισιτήρια + πληροφορίες για το επόμενο ταξίδι για εύκολη διέλευση των συνόρων

Κρατήστε τον αριθμό επικοινωνίας ενός παρόχου πορθμείων τυπωμένο στο εισιτήριό σας ή στο FerryScan στο τηλέφωνο/το πορτοφόλι σας για ερωτήσεις της τελευταίας στιγμής!

Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να θυμάστε σημαντικά στοιχεία που μπορεί να έχετε ξεχάσει διαφορετικά. Φροντίστε να επιστρέψετε σε αυτήν τη σελίδα για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχάσατε τα βασικά και ενημερώστε μας εάν ξεχάσαμε κάτι στο [email protected].

Ευχαριστώ και καλή ιστιοπλοΐα!

Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα