Λιμάνι της Βαλτικής χωρίς σήμα

Κατάλογος λιμένων επιβατηγών πορθμείων στη Βαλτική Θάλασσα

Υπάρχουν πάνω από 50 τερματικοί σταθμοί και λιμάνια επιβατηγών πορθμείων στη Βαλτική Θάλασσα, όπου υπάρχει τακτική προγραμματισμένη κυκλοφορία επιβατηγών οχηματαγωγών. Ορισμένα λιμάνια έχουν έναν μόνο τερματικό σταθμό επιβατών και άλλα έχουν πολλαπλούς τερματικούς σταθμούς στο ίδιο λιμάνι (π.χ. Ταλίν, Ελσίνκι). Η παρακάτω λίστα έχει τα περισσότερα -- αν όχι όλα -- από τα σχετικά λιμάνια επιβατών σε όλη τη Βαλτική Θάλασσα.

Τελευταία ενημέρωση 2022-04-17

Επιλέξτε κάθε πόλη, πόλη ή λιμάνι για περισσότερες πληροφορίες

Δανία

Η Δανία διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα και τη Βόρεια Θάλασσα. Στην πλευρά της Βαλτικής, υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία φέρι μεταξύ Δανίας και Γερμανίας, Σουηδίας και (περιορισμένη) προς Πολωνία.


Εσθονία

Η Εσθονία έχει μια πλούσια βιομηχανία πορθμείων, λόγω των πολλών νησιών της εντός και γύρω από την ηπειρωτική χώρα της. Τα μεγαλύτερα επιβατικά λιμάνια βρίσκονται στο Ταλίν, όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση οχημάτων και επιβατών προς το Ελσίνκι. Άλλα λιμάνια επιβατηγών πορθμείων είναι στο Paldiski, το Hiiumaa, το Saaremaa και τη λίμνη Peipus.


Φινλανδία

Η Φινλανδία έχει πολλά λιμάνια επιβατηγών πορθμείων στο Ελσίνκι, το Τούρκου, το Ώλαντ, το Hanko και το Vaasa. Το Ελσίνκι και το Ώλαντ έχουν μεγάλο μέρος της κίνησης των κρουαζιερόπλοιων και περιέχουν πολλά λιμάνια και τερματικούς σταθμούς που προκαλούν σύγχυση. Το Turku έχει μόνο δύο λιμάνια επιβατών και το Vaasa και το Hanko, μόνο ένα.


Γερμανία

Με τα βόρεια σύνορά της με τη Βαλτική Θάλασσα, η Γερμανία έχει πλούσια θαλάσσια ιστορία. Υπάρχουν πολλά επιβατηγά πλοία που αναχωρούν από το Κίελο, το Λύμπεκ/Travemune και άλλα προς προορισμούς στη Δανία, τη Σουηδία, την Πολωνία, ακόμη και τη Φινλανδία.


Λετονία

Για το μέγεθός της, η Λετονία συνδέεται καλά με πλοία στη Βαλτική Θάλασσα. Υπάρχουν τρία κύρια λιμάνια πορθμείων στη Λετονία - το Ventspils, η Riga (Η Πρωτεύουσα) και η Λιέπαγια.


Λιθουανία

Η Λιθανία έχει περιορισμένη βιομηχανία πορθμείων, με περιστασιακά πλοία που αναχωρούν από το κύριο λιμάνι της πόλης Klaipėda.


Νορβηγία

Αν και δεν βρίσκεστε στη Βαλτική Θάλασσα τεχνικά, υπάρχουν ορισμένα δρομολόγια πορθμείων που ξεκινούν από τη Βαλτική Θάλασσα και καταλήγουν στη Νορβηγία, για παράδειγμα από την Κοπεγχάγη στο Όσλο και το Frederikshavn στο Όσλο. Η Νορβηγία έχει ένα καλά ανεπτυγμένο δίκτυο κρουαζιέρας και πορθμείων, αν και λίγα διασχίζουν διεθνή σύνορα.


Πολωνία

Η Πολωνία έχει ενεργά λιμάνια πορθμείων στη Γκντίνια, το Γκντανσκ και το Σβινούτζιε με πλοία προς τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία.


Ρωσία

Η Ρωσία έχει δύο λιμάνια στη Βαλτική Θάλασσα με τακτική κίνηση κρουαζιερόπλοιων. Αγία Πετρούπολη - Morskoy και Καλίνινγκραντ. Η Αγία Πετρούπολη έχει τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Ελσίνκι και περιστασιακά το Ταλίν με τη γραμμή St. Peter Line, καθώς και «ειδικά» (μία ή δύο φορές το χρόνο) δρομολόγια από άλλες μεγάλες εταιρείες στη Βαλτική Θάλασσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Σουηδία

Η Σουηδία έχει αρκετά θαλάσσια παρουσία, με πολλά λιμάνια επιβατηγών πορθμείων διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Η Στοκχόλμη έχει μια τεράστια βιομηχανία επιβατηγών πορθμείων, με πλοία που αναχωρούν προς όλες τις κατευθύνσεις της Βαλτικής Θάλασσας. Το Μάλμε και άλλες τοποθεσίες στη νότια Σουηδία έχουν επίσης μεγάλη κίνηση με φέρι προς τη Γερμανία, τη Δανία και την Πολωνία.


Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε στην χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα